Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/platne/serwer229526/public_html/fundacjasmaki.pl/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1145
ZIELONE PODRÓŻE – FUNDACJA SMAKI KULTURY

Rozpoczynamy realizację projektu ZIELONE PODRÓŻE w ramach zadania publicznego pt. Plenery edukacyjne – II edycja.
Zadanie będzie polegało na organizacji 6 wycieczek edukacyjno – ekologicznych dla 6 grup dzieci z 6 różnych gmin województwa lubelskiego. W projekcie wezmą udział uczniowie ze szkół podstawowych  z Lublina, Krępca, Mętowa, Czerniejowa, Świdnika oraz Bystrzejowic.
Każdy dzień rozpoczniemy od zwiedzania Ośrodka Edukacyjno – Muzealnego w Zwierzyńcu. Stanowi on swego rodzaju “bramę” do Parku. Wystawa stała “W krainie jodły, buka i tarpana” wprowadza nową jakość działalności edukacyjnej.  Ten niepowtarzalny, multimedialny spektakl, wzbogacony scenografią, światłem i dźwiękiem zabierze nas w swoistą wyprawę w świat przyrody Roztocza. Następnie na terenie
Roztoczańskiego Parku Narodowego   przeprowadzone zostaną zajęcia edukacyjne “W poszukiwaniu jesieni– sezonowe fazy rozwoju drzew”.
Punktem kulminacyjnym będzie Ostoja Rezerwatowa konika polskiego we Floriance.
Wycieczka edukacyjna na Roztocze- to nie tylko świetna rozrywka, zwłaszcza dla najmłodszych, ale też doskonała „żywa” lekcja przyrody oraz ekologii.